Herringbone kalanruotoparketit

Herringbone- eli kalanruotoparketti. Kalanruotoparkettikuviota on käytetty jo 1500-luvulta alkaen. Jopa Versaillesin linnasta löytyy kalanruotokuviollisia parkettilattioita.

Tammi parketti Herringbone, harjattu öljyvahattu, Bronda

Herringbone-asennustavassa suorakaiteen muotoiset parkettilaudat ladotaan ns. siksak-kuvioon, jolloin lopputulos on erittäin näyttävä. Timberwisen tuotteilla lopputulos viedään tavanomaista pidemmälle, sillä lautamme ovat huomattavasti perinteistä kalanruotoparkettia leveämpiä ja pidempiä, jolloin kalanruotolattia saa täysin uuden ilmeen! Myös kalanruotoparketissamme on mikroviisteet.

Herringbone tuote on oma tuotteensa, jota on saatavilla useammalla eri mitalla:

– 14,5 x 150 x 750 mm
– 14,5 x 158 x 790 mm
– 14,5 x 185 x 925 mm
– 14,5 x 230 x 920 mm

Herringbone tuotteen saa kaikilla sävy- sekä pintakäsittelyvaihtoehdoillamme (tammelle tehtävät sävyt).

Herringbone tuotteella voi tehdä myös muitakin kuvioita kuin kalanruotokuviota, mm. tiililadonta (Tile pattern) kuviota sekä koripunos (Basket Weave pattern) kuviota. Katso alla olevista kuvista  ja tästä lisää.

Huom. Herringbone-asennus vaatii aina ammattilaisasentajan. Pääsääntöisesti asennus tehdään alustaan liimaamalla, mahdollisesta kelluvasta asennustavasta kannattaa keskustella erikseen asentajan tai tehtaan edustajan kanssa. Tiloihin joihin ei haluta liikuntasaumoja tai katkoja, tulee lattia asentaa aina alustaan liimaamalla.

KALANRUOTO eli HERRINGBONE ladontakuvio:

KORIPUNOS eli BASKET WEAVE ladontakuvio:

TIILILADONTA eli TILE PATTERN ladontakuvio:

Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Näytön väriasetuksien vaihtelusta johtuen kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.