Lehtikuusiparketti

Original Collection parkettivalikoiman lehtikuusiparketit on pintakäsitelty joko kirkkaalla öljyvahalla tai mattalakalla. Nämä käsittelyt tuovat puun oman sävyn ja ilmeen luonnollisesti esiin. Kirkkailla pintakäsittelyillä puun raaka-aineen luonnolliset värivaihtelut korostuvat enemmän kuin esimerkiksi värikäsitellyillä tuotteilla, ja takaavat mahdollisimman luonnollisen puulattian ulkoilmeen. Original Collection parkettivalikoiman lehtikuusiparketit ovat oiva valinta mm. vapaa-ajanasuntoihin ja tiloihin joissa haetaan perinteisen lankkulattian ilmettä. Lehtikuusiparketti on jälleen nostanut suosiotaan sisustajien keskuudessa.

Lehtikuusiparketti ja värivaihtelu

HUOM! Lehtikuuselle on ominaista suuretkin värivaihtelut eri lautojen välillä. Sävyerot kattavat vaihtelun vaalean kellertävästä aina punertaviin sävyihin. Lehtikuusi on myös aina oksainen yleisilmeeltään. Lehtikuusta valmistetaan vain yhtenä vakiolajitelmana, jossa sallitaan puun luonnollinen syykuvio, värivaihtelu ja luonnollisten oksien lisäksi myös pyöreät yksittäiset oksapaikat ja kitatut pienet oksahalkeamat sekä pihkataskut.

Lehtikuusta ei suositella asennettavaksi lattialämmityksen kanssa, mikäli ei voida taata pysyvästi ilman suhteellisen kosteuden olevan välillä 40 – 60Rh. Kyseiseen puumateriaaliin saattaa tulla tätä kuivemmissa olosuhteissa halkeamia.

Kuvissa näkyy vain pieni osa lattiaa. Huomaa, että puu on elävä materiaali, jonka värisävyissä ja syykuvioissa on aina luonnollisia vaihteluita. Näytön väriasetuksien vaihtelusta johtuen kuva ei täysin vastaa tuotteen väriä luonnossa.