Timberwise lankkuparketin ominaisuudet

Timberwise-parketissa yhdistyy ainutlaatuisella tavalla hyvän puulattian ominaisuudet, niin ulkonäöllisesti kuin teknisesti:
ulkonäkö

1. Upea ulkonäkö

Leveä lankkumainen ulkonäkö, kevyet viisteet kaikilla sivuilla, sekä upeat sävyt erottavat Timberwisen muista parketeista. Laajasta valikoimasta löytyy lattia niin perinteiseen kuin moderniin sisustukseen. Timberwisen värivalikoima tarjoaa asiakkaille vaihtoehtoja aina valkeista ja vaaleista sävyistä tummiin sekä pikimustiin, kaksivärisiäkin tuotteita löytyy! Puulajivalikoimaamme kuuluu sekä jalopuita että perinteisiä havupuita. Timberwise tuotteet tarjoavat aidon puulattian tunnelmaa omakotitaloista kerrostaloasuntoihin, ja kaikkeen siltä väliltä. Tuotteemme soveltuvat erinomaisesti myös julkitiloihin.
liimasaumat

2. Kestävät liimasaumat

Puu on hygroskooppinen, eli elävä materiaali. Puu sitoo ja luovuttaa kosteutta vallitsevan ilmankosteuden ja lämpötilan mukaan. Toisin sanoen myös puun tilavuus muuttuu vallitsevien olosuhteiden mukaan. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että parketin liimasaumat kestävät rasitusta. Timberwise parkettien liimasaumakestävyydet läpäisevät alan vaativimmat testit (JAS2) ja ovat näin ollen soveltuvia Suomen vaihteleviin olosuhteisiin. Testaamme tuotteitamme keittämällä testipaloja kiehuvassa vedessä useamman tunnin. Tämäkään rasitus ei saa vaikuttaa liimasaumoihin heikentävästi, eivätkä parketinrakenteen osat irrota toisistaan! Timberwise tuotteiden rakenne kestää – liimasaumat pitävät, eikä pintojen irtoamista esiinny. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tuotteemme kestävät myös vaativimmissa olosuhteissa, kuten esim. Suomen vaihtuvat vuodenajat. Tähän harva tuontitavara pystyy ongelmitta.
Emissiovapaat

3. Puhtaan sisäilman puolesta – Emissiovapaat tuotteet

Koska lattia on yksi suurimmista kodin pinnoista, olemme Timberwisellä asettaneet tuoteturvallisuuden yhdeksi tärkeimmistä laatukriteereistämme. Puhtaan hengitysilman takaamiseksi Timberwise käyttää täysin formaldehydivapaata liimaa tuotteissaan! Formaldehydi on yksi sisäilman laatua heikentävistä kemikaaleista. Se saattaa ärsyttää silmiä ja ylempiä hengitysteitä pieninäkin pitoisuuksina, ja sen on epäilty olevan yhteydessä myös allergia- ja astmaoireisiin. Formaldehydin pääasiallinen lähde on ollut lastulevy, mutta myös parketeista ja laminaateista haihtuu formaldehydiä, mikäli niiden tuotannossa on käytetty formaldehydipitoista liimaa. Nämä seikat ovat huomionarvoisia etenkin lapsiperheissä, joissa pienet lapset ryömivät ja leikkivät lattialla. Turvalliset ja emissiovapaat tuotteet lisäävät asumismukavuutta, takaavat paremman hengitysilman kotiisi ja pienentävä allergia- ja astmariskiä.
Ekologinen

4. Ekologinen

Timberwise-lattiat valmistetaan uudistuvista luonnonmateriaaleista. Kaikki tuotteet on saatavissa PEFC-sertifioituina. Timbewisen hankinta tekee yhteistyötä ainoastaan sertifioitujen ja testattujen materiaalitoimittajien kanssa, mikä tarkoittaa ettemme käytä lainkaan uhanalaisia puulajeja. Tuotannossa pyritään mahdollisimman vähän luontoa kuormittaviin prosesseihin ja sen lisäksi myös kierrätämme prosesseissa syntyvät jätteet ja sivutuotteet. Esimerkiksi tuotantoprosessissa sivutuotteena syntyvän sahanpurun käytämme kuivaamojemme lämmittämiseen.
Suomessa

5. Kotimainen – Made in Finland

Timberwise Oy on kotimaisessa omistuksessa ja myös tuotantomme on Suomessa, mikä nykypäivänä on harvinaista. Arvostamme kotimaista raaka-ainetta, tuotteistamme vähintään 2/3 osaa on aina kotimaisesta raaka-aineesta, ja pitkää puunjalostuksen osaamista sekä siihen liittyvää korkeaa ammattitaitoa. Pitkälle automatisoitu tehtaamme sijaitsee Loimaalla, Varsinais-Suomessa. Tuotteiden tasainen laatu varmistetaan sisäisellä laatujärjestelmällä ja henkilöstön jatkuvalla koulutuksella. Timberwisen tuotteet ovat taatusti kotimaista laatutyötä!
Aitoa-puuta

6. Aitoa puuta

Timberwise-lattian kaikki kolme kerrosta ovat aitoa puuta. Havupuiden pintasäleen paksuus on n. 4,5 mm ja jalopuilla n. 3,5 mm. Lattia voidaan siis hioa ja käsitellä useampaan kertaan, mikä tekee lattioistamme kestävän ja pitkäikäisen investoinnin.
Stabiili

7. Stabiili rakenne

Ristiinliimattu 3-kerrosrakenne vähentää huomattavasti parkettilaudan elämistä ja reagointia kosteus- ja lämpötilamuutoksiin verrattuna esim. massiivilankku- tai 2-kerrospuulattioihin. Mahdollinen kosteuseläminen tapahtuu rakenteen sisällä, jolloin lattiaan harvemmin tulee rakoja, kuten tapahtuu massiivilattioiden kanssa. Normaalisti vanerirakenteiset tuotteet mielletään 2-kerrosrakenteisiksi, mutta niissä ei ole pohjassa vastavetoviilua, kuten Timberwisen tuotteissa. Vastavetoviilu tekee tuotteesta 3-kerrosrakenteisen, jolloin tuote voidaan asentaa uivana ja se pysyy stabiilina.

Edelläkävijänä Timberwise käyttää välisälerakenteena jalopuista 9 mm paksuista suomalaista koivuvanerilevyä, joka on huomattavasti kestävämpi ja stabiilimpi kuin yleisesti käytetyt havuvanerit. Rungon kosteuseläminen pienenee, kun koivuvanerin ristikkäisessä rakenteessa ei ole välisäleen peilausta. Lattian pinta pysyy tasaisena ja aaltoilemattomana, jolloin tuote soveltuu haastaviin olosuhteisiin, kuten skandinaavisiin, Etelä-Eurooppalaisiin sekä Lähi-Idän olosuhteisiin, joissa lämpötilat ja kosteudet vaihtuvat vuodenajan mukaan. Myös lattian mekaaninen kestävyys paranee: lattia on tukevampi ja kestävämpi. Lisäksi koivuvanerirakenne antaa lattialle tehokkaamman ääni- ja kosteuseristyksen.
Helppo

8. Helppo asentaa

Timberwisen tuotteisiin voi valita joko nopeasti ja helposti asennettavan WiseLoc lukkopontin tai perinteisen liimapontin. WiseLoc lukkoponttilattia on patentoidun 5G-päätypontin ansiosta yksi markkinoiden helpoimmin ja nopeimmin asennettavista parketeista. Asennettaessa päätypontti painetaan alas ja se lukittuu jousen ansiosta automaattisesti ja lautoja taivuttelematta paikoilleen. Säästää aikaa sekä asennuskustannuskuluja. Perinteistä liimaponttia suosittelemme käytettäväksi esim. vapaa-ajan asunnoissa (olosuhteet vaihtelevat normaalia enemmän) sekä kohteissa jotka pintakäsitellään paikan päällä.
Soveltuvuus

9. Soveltuvuus lattialämmityksen kanssa

Timberwise-lattiat, niin lukkopontilliset kuin liimattavatkin, voidaan asentaa lattialämmityksen kanssa, kunhan huomioidaan asennusohjeissa mainitut seikat.
pintakäsittelyt

10. Monipuoliset pintakäsittelyt

Timberwise -parkettien värivalikoima on yksi markkinoiden laajimpia. Tuotekehityksemme etsii aktiivisesti uusia, trendikkäitä pinta- ja värikäsittelyjä. Joustavan tuotannon ansiosta myös räätälöidyt toimitukset ovat mahdollisia. Valikoimastamme löytyy jokaiselle jotakin! Pintakäsittelyvalikoimaamme kuuluu UV-kovetetut öljyvahat, lakat sekä luonnonöljy, ja pinta voi olla joko hiottu tai harjattu. Lakan kiiltoasteitakin on useampia. Lisätietoa pintakäsittelyistämme löydät täältä.