Timberwise yrityksenä

Kotimainen, Loimaalla sijaitseva perheyritys Timberwise Oy on valmistanut yksisäleisiä laatuparketteja vuodesta 2000 lähtien. Erikoisosaamistamme on laadukkaiden yksisäleisten parkettien, eli lankkuparkettien, valmistaminen.

Koko olemassaolomme ajan olemme panostaneet laatuun, turvallisuuteen sekä kotimaisuuteen – kotimaisten raaka-aineiden osuus tuotteissamme on aina vähintään kaksi kolmasosaa. Timberwise on halunnut vaalia suomalaista puunjalostusosaamista ja on siksi panostanut tuotannon säilyttämiseen Suomessa henkilökunnan kouluttamisella sekä automatisoimalla tuotantomme mahdollisimman pitkälle.

Timberwisen päätuotteita olivat 2000-luvun alussa mänty-, kuusi- ja siperianlehtikuusiparketit. Tuotannosta noin 90 % meni tuolloin vientiin Keski-Eurooppaan: Saksaan, Italiaan ja Itävaltaan, ja varsinkin alueille, joista Alpit näkyivät. Mäntyä ja kuusta vietiin Tanskaan ja Japaniin. Tuotteet tunnettiin Euroopassa parhaiten nimellä Landhausdielen. Näiltä ajoilta juontuu myös englanninkielinen yritys- ja tuotenimemme. Toiminta on kuitenkin ollut alusta asti kotimaisessa omistuksessa, ja tuotantomme on aina sijainnut Loimaalla.

Markkinoiden kehittyessä myös Timberwise kehittyi. Meistä tuli laadukkaiden kovapuuparkettien valmistaja. Timberwise oli ensimmäinen parketinvalmistaja, joka luopui eksoottisista puulajeista eettisin perustein ja keskittyi tammi- ja saarniparkettien valmistukseen. Tämän myötä erikoistuimme värikäsittelyihin, sillä halusimme kuitenkin tarjota asiakkaillemme tumman sävyisiä lattioita, mutta eettisemmin ja ekologisemmin tammea värjäämällä. Olemme värikäsittelyjen edelläkävijä, ja värivalikoimamme on yksi puulattioiden laajimmista. Joustavan tuotantomme ansiosta myös räätälöidyt tuotteet projekteihin ovat mahdollisia.

Haluamme olla varmoja myös siitä, että tuotteemme ovat turvallisia niiden käyttäjille. Timberwisen tuotteissa ei ole lisättyä formaldehydiä, joten niistä ei vapaudu haitallisia kemikaaleja sisäilmaan. Kestävät ja laadukkaat kotimaiset Timberwise-tuotteet ovat turvallinen valinta lapsiperheille ja allergikoille!

Uuden rakenteen ansiosta tuotteemme kestävät erinomaisesti vaativia olosuhteita ja soveltuvat aina kuivasta, kylmästä pohjolasta maapallon kuumimmille seuduille. Edelläkävijänä käytämme parketin välikerroksessa suomalaista ulkokäyttöön tarkoitettua koivuvaneria, mikä takaa lattialle mahdollisimman stabiilin rakenteen minimoiden lattian reagoimisen vaihteleviin olosuhteisiin. Panostamme myös ympäristöystävällisyyteen. Raaka-aineemme ovat aina PEFC-sertifioiduista metsistä, ja me myös kierrätämme tuotannossamme syntyvät jätteet ja sivutuotteet. Esimerkiksi tuotantoprosessissa sivutuotteena syntyvän sahanpurun käytämme kuivaamojemme lämmittämiseen ja osan käyttämästämme sähköstä tuotamme itse aurinkopaneeleilla.

Kotimaisella Timberwise-parkettilattialla takaat itsellesi turvallisen, kestävän ja laadukkaan lattian.

Ystävällisin terveisin,
Team Timberwise

Yhteystiedot

Timberwise Oy

  • Osoite: Juvantie 222, PL 99, 32201, LOIMAA
  • Puhelin: 02-7636420
  • Y-tunnus 1109113-9
  • Sähköposti:  etunimi.sukunimi@timberwise.fi